Få ut mer av din redaktionella webbplats: Använd interna länkar på rätt sätt!

Att använda interna länkar är en viktig strategi för att förbättra användarupplevelsen på din webbplats och hjälpa sökmotorer att bättre förstå strukturen och innehållet på din webbplats. Här är några bästa praxis för att använda interna länkar:

1. Använd relevant ankartext: Ankartexten är den klickbara texten som används för att länka till en annan sida på din webbplats. Använd relevant och beskrivande ankartext som återspeglar innehållet på den länkade sidan. Undvik att använda generisk eller vag ankartext som ”klicka här” eller ”läs mer”.

2. Länka till relevant innehåll: Länka till andra sidor på din webbplats som är relevanta för innehållet på sidan du länkar från. Detta hjälper inte bara till att hålla läsarna på din webbplats längre, utan hjälper också till att etablera relevansen och trovärdigheten för ditt innehåll.

3. Använd olika typer av länkar: Använd olika typer av länkar, inklusive textlänkar, bildlänkar och knappar, för att göra dina interna länkar mer visuellt intressanta och engagerande.

4. Använd beskrivande URL:er: Använd beskrivande URL:er som återspeglar innehållet på den länkade sidan. Detta hjälper inte bara läsarna att förstå var länken tar dem, utan hjälper också sökmotorer att bättre förstå innehållet på din webbplats.

5. Undvik överdriven länkning: Undvik överdriven länkning i ditt innehåll, eftersom detta kan bli distraherande för läsarna. Använd interna länkar sparsamt och endast när de lägger till värde för innehållet.

6. Uppdatera länkar regelbundet: Granska och uppdatera regelbundet dina interna länkar för att säkerställa att de fortfarande är relevanta och korrekta. Brutna länkar kan vara frustrerande för läsarna och kan skada din webbplats SEO.

Genom att följa dessa bästa praxis för interna länkar kan du uppnå flera fördelar för din webbplats. Först och främst kommer det att förbättra användarupplevelsen genom att göra det lättare för dina besökare att hitta fler relevanta artiklar. Detta kommer att bidra till att hålla besökare på din webbplats längre och göra det mer sannolikt att de kommer tillbaka i framtiden.

Utöver detta kommer korrekt användning av interna länkar också att hjälpa sökmotorer att bättre förstå strukturen och innehållet på din webbplats. Genom att länka relevanta sidor och artiklar inom din webbplats kan du förbättra användarupplevelsen på din webbplats och stärka trovärdigheten för ditt innehåll, vilket i sin tur kan bidra till en förbättrad sökmotoroptimering (SEO) och ökad synlighet på sökmotorresultatsidor.

Läs också:

Så skriver du rubriker för webben – 7 tips

Så optimerar du artikelsidan – den nya startsidan

Ska vi också jobba tillsammans?

Låt oss boka ett möte!

Christian Gård

Eller skriv ett meddelande