Ny uniform till Officerstidningen

Redesign
,
Produktion

Officerstidningen är medlemstidning för Officersförbundet. Tidningen har en upplaga på cirka 21.000 ex och ges ut med åtta nummer per år. 

Under hösten 2018 fick Torino i uppdrag att ta fram en ny form för tidningen samt göra den löpande grafiska produktionen med start våren 2019. Med den nya formen ville vi lyfta människorna / medlemmarna genom att jobba mer med på plats-fotografering samt låta bildjobben få större utrymme än tidigare i mittvagnen.

Aktuellt-sidorna fick ett bättre flöde med en mer varierad mix av notiser och längre texter. Vi införde även en tydligare bakvagn med nytt innehåll i form av insändare, debatt, krönika och lättsammare material från t.ex sociala medier. Sen dess har tidningen fått en allt tydligare roll i den försvarspolitiska debatten.

2019 blev Officerstidningen nominerad till Svenska designpriset.

Hösten 2021 vann Officerstidningen pris för Bästa redigering på Fackförbundspressens dag för ett tema om Försvarsmaktens tillväxtproblem, publicerat i Officerstidningen nr 2, 2020.

Hösten 2022 blev tidningen nominerad till Tidskriftspriset i kategorin ”Årets Tidskrift Fackpress”.

Under 2020 fick vi även förtroendet att utveckla Officerstidningens webbplats – Officerstidningen.se – som även den blivit nominerad för Publishingpriset 2021.

Ska vi också jobba tillsammans?

Låt oss boka ett möte!

Christian Gård

Eller skriv ett meddelande