Modern webb till Sjöfartens Arbetsmiljönämnd

Design
,
Webbutveckling
,
Förvaltning

Sjöfartens arbetsmiljönämnd (San) har till uppgift att bidra till en tryggare och säkrare arbetsmiljö inom sjöfarten genom att ge ökad kunskap om risker och skydd i det dagliga arbetet ombord. Bland annat genom sin digitala arbetsmiljöutbildning. 

Våren 2021 fick vi uppgiften att förnya San:s webbplats – san-nytt.se – och göra den mer tekniskt modern, mer lättadministrerad och för användarna mer lättillgänglig. Framför allt i mobilen.

Webbplatsen är lite av en hybrid som rymmer både information och material om San:s arbetsmiljöarbete samt även redaktionellt material från deras tidning – San-nytt.

Vi byggde upp en helt ny grund för webbplatsen, med WordPress och Elementor, för att få en tydlig struktur och hierarki samt skillnad mellan informativt och redaktionellt material. Designen utgick från mobil vy och vi tog fram ett helt nytt formspråk för webbplatsen.

Vi rensade upp antalet undersidor och samlade mer information tillsammans för att göra det lättare att hitta och dela material. Även antalet kategorier för det redaktionella materialet minskades drastiskt och vi införde etiketter för att sortera redaktionellt material i stället.

Slutligen så migrerades material från den gamla webbplatsen och rensades upp, skrevs om och sorterades in på rätt ställe.

”För oss i Sjöfartens arbetsmiljönämnd (San) var det viktigt att få en hemsida som ser trevlig och inbjudande ut, men där det också är lätt att hitta det som eftersöks. Med Torinos vägledning fick vi precis det vi efterfrågade. De hjälpte oss att hitta en tydlig struktur för vårt material och skapade en tilltalande layout. Vi är mer än nöjda med resultatet.”

Linda Sundgren, redaktör San-Nytt

Ska vi också jobba tillsammans?

Låt oss boka ett möte!

Christian Gård

Eller skriv ett meddelande