Kommunalarbetaren stöps om till månadsmagasin

Redesign

Kommunalarbetaren är fackförbundet Kommunals medlemstidning. Den är en av landets största organisationstidningar med en upplaga på över en halv miljon exemplar, och en utgivningstakt på 10 nummer per år. 

Hösten 2021 sjösattes tidningens nya form signerad oss på Torino. Uppdraget var att göra om Kommunalarbetaren till ett månadsmagasin med ny fräsch form och längre liggtid. 

Då det var en total omgörning sågs allt över – format, papper, designkoncept, mallar och alla de andra olika detaljerna som ger tidningen dess distinkta form. 

Resultatet är ett månadsmagasin med tydliga kontraster, både i innehåll och form, och där fram-, mitt- och bakvagn fått egna karaktärsdrag för att hjälpa läsaren att navigera sig genom sidorna.

(Bilderna nedan är från den dummy som vi presenterar som sista steg i en omgörningsprocess)

”Vi kände att Torino tidigt förstod vilket tilltal vi var ute efter. De var väldigt träffsäkra i hantverket med att välja färger och typografi. Som layoutare har jag nu bättre möjligheter att skapa kraftfulla presentationer. Och när man bläddrar är det skönt att se att tidningen hänger ihop från första till sista sida på ett mycket bättre sätt.”

Peter Önnestam, Art director Kommunalarbetaren

Ska vi också jobba tillsammans?

Låt oss boka ett möte!

Christian Gård

Eller skriv ett meddelande