Folkuniversitetet får digital årsöversikt

Design
,
webbutveckling
,
koncept

Studieförbundet Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Varje år redovisas verksamheten i en årsöversikt som sedan 2016 har formgivit av oss på Torino.

2020 genomförde vi en stor omgörning av årsöversiktens form för att skapa en tydligare varumärkesbyggande publikation med längre livslängd än tidigare. Med utgångspunkt i Folkuniversitetets grafiska profil tog vi fram ny struktur och design för årsöversikten. Tack vare ett nytt modultänk möjliggjorde vi även editionering av publikationen, så att studieförbundets olika regioner kunde skapa lokala editioner med eget material.

Slutresultatet blev varmt emottaget av Folkuniversitetet och dess medarbetare, vilket märktes inte minst på kommentarer på intranätet med ord som ”Vass design!”, ”Vilken inbjudande årsredovisning!” och ”En årsöversikt som värmer hjärtat. Blir så glad, stolt och tacksam!”

2022 var det dags att förnya årsöversikten igen och den här gången var det dags för en helt digital kostym. Det kändes inte längre rätt att producera och distribuera en tryckt årsöversikt i ganska liten upplaga, så vi föreslog i stället att bygga en enkel webbplats i WordPress och kombinera det med länkar till en utskriftsvänlig pdf som man även kan ladda ner från webbplatsen.

Snabbare produktionstid, enklare distribution (i olika kanaler) och på sikt lägre kostnader – då webbplatsen lätt kan uppdateras med nytt innehåll till nästa år – är några av fördelarna med att gå digitalt i stället för print.

Ska vi också jobba tillsammans?

Låt oss boka ett möte!

Christian Gård

Eller skriv ett meddelande