Gör så här för att få trafik – våra 5 bästa tips!

Det finns många sätt att driva trafik med plånboken, såsom betalda sökresultat och betalda annonser i sociala medier. Men vill du bygga en engagerad relation med de människor som besöker din sida och är intresserade av ditt innehåll bör du satsa på att få organisk trafik. Alltså trafik som kommer till din webbplats från sökmotorer efter att besökaren sökt på något och valt din sida.

Att öka den organiska trafiken till din webbplats kräver arbete men kan absolut vara värt ansträngningen. Här kommer 5 tips för att komma igång.

1. Optimera ditt innehåll för sökning

Sökmotorsoptimering (SEO) har väl alla hört talas om idag? SEO kan absolut hjälpa dig att locka fler besökare. Genom att identifiera de ord som är relevanta för ditt innehåll och använda dem på hela din webbplats kan dina artiklar ranka högre i sökmotorer, vilket gör det lättare för användare att hitta till din journalistik.

2. Håll ditt innehåll fräscht

Nytt och fräscht innehåll är viktigt för att tillfredsställa både sökmotorer och mänskliga besökare. Sökmotorer sätter mer värde på nytt innehåll jämfört med gammalt – och besökare kommer knappast tillbaka till din webbplats om det inte finns något nytt att utforska. Att återanvända eller uppdatera artiklar du redan har skapat är ett bra sätt att hålla saker fräscha utan att hela tiden behöva skriva nytt.

Diagram över publicisters prioriteringar
Siffror från rapporten ”Publishing trends report 2022” från Echobox

3. Skapa originalinnehåll

Läsare är mer benägna att besöka en webbplats – och fortsätta komma tillbaka – när de hittar innehåll som inte är tillgängligt någon annanstans. Så ditt innehåll ska alltid vara originellt, engagerande och skrivet med din egen autentiska röst.

4. Håll dig aktiv på sociala medier

Att ha en konsekvent närvaro på sociala medier och jobba aktivt med dem kan hjälpa dig att nå en bredare publik och få mer trafik till din webbplats. Nyckeln är att förstå de kanaler där din målgrupp är mest aktiv – Instagram, Twitter, Facebook, TikTok, LinkedIn, etc. – och skapa rätt innehåll som engagerar användarna och driver dem till din webbplats.

5. Förstå din trafik

För att optimera dina möjligheter att driva trafik och maximera affekten av din journalistik måste du förstå vad som fungerar och vad som inte fungerar. Genom att jobba datadrivet och hela tiden samla och analysera datan ser du vilka källor och innehåll som ger mest trafik, mest engagemang och flest återvändande besökare. Därifrån kan du sen fatta bättre beslut om var du ska investera dina resurser framöver.

Ska vi också jobba tillsammans?

Låt oss boka ett möte!

Christian Gård

Eller skriv ett meddelande