Nu har vi lanserat DIK:s nya tidning Magasin K!

I december förra året fick vi uppdraget att utveckla en redaktionell webbplats åt fackförbundet DIK. De ville göra en ny satsning på en medlemstidning, men den här gången helt i digitalt format, för att ”öka synligheten av utvecklingen och villkoren inom kultur, kommunikation och kreativ sektor” 

En helt ny redaktion skulle rekryteras och allt med den nya tidningen skulle tas fram till början mars 2022, vilket innebar en tight, men inte omöjlig, tidplan. Så innan julledigheten satte vi full fart med de första stegen i processen.

Webbplatsen skulle vara enkel i sitt grundutförande för att snabbt komma på plats, men även utbyggbar så att övrig funktionalitet kan komma efterhand. Utseendet skulle vara eget och inte påminna om DIK, då det ska vara en självständig journalistisk produkt. Det skulle också vara lätt att publicera artiklar då redaktionen till en början kommer att bestå av ett fåtal personer och därför var WordPress det CMS som önskades. Det skulle även finnas möjligheter till annonsutrymme samt en nyhetsbrevsfunktion kopplat till DIK:s nuvarande system. 

Det utlystes en tävling för namnet på den nya digitala tidningen och i början av februari stod det klart att tidningen skulle heta Magasin K. Vilket anspelar på de tre områden som DIK:s medlemmar jobbar inom – kultur, kommunikation och kreativ sektor.

I början av mars var webbplatsen så pass färdig att den nya redaktionen kunde börja fylla webbplatsen med innehåll och den 28 mars tryckte vi sen på lanseringsknappen. Helt i linje med tidplanen. Så in och läs på magasink.se!

Du kan också läsa mer om uppdraget här.

Ska vi också jobba tillsammans?

Låt oss boka ett möte!

Christian Gård

Eller skriv ett meddelande