Efterlyses: intebröllopsfotograf.se

På de flesta av våra tidningsproduktioner är det vi som lägger ut jobb på fotografer. Och alltför ofta står vi inför scenariot att vi behöver en fotograf till ett jobb i Sveg… eller Hemavan… eller Eksjö. Ja, ni förstår, en mindre ort där det knappast kryllar av bildjournalister. Så vad gör man när man söker någon på en ort där man inte har kontakter? Man googlar. Men av någon anledning är något av det svåraste man kan googla på just bildjournalister. Man kan utan problem hitta en bröllopsfotograf i V-I-L-K-E-N liten mini-ort som helst i detta avlånga land eftersom varenda en av dem har en hemsida som går att googla fram. Men att hitta en fotograf som plåtar reportage till redaktionella publikationer är snudd på omöjligt om det inte är i Stockholm, Göteborg eller Malmö. 

Så härmed efterlyses en tjänst där Sveriges alla bildjournalister är sökbara (typ intebröllopsfotograf.se?) för att göra livet för alla oss beställare lite enklare. 

I väntan på att någon ska nappa på denna storslagna idé fortsätter vi att använda oss av följande sidor i jakten på bildjournalister i Hallstahammar… eller Falkenberg… eller Årjäng:

sokfotograf.se (Sveriges fotografers förbund) 
Går att söka på stil och geografiskt område. Tyvärr inte särskilt omfattande fotografbank.

kontinent.se (Kontinent Agency)
Svensk agentur med bildjournalister på flera orter i Sverige och utomlands.

apeloga.se (Apelöga)
Fotobyrå som bl a plåtar redaktionellt/dokumentärt. Täcker framförallt Skåne. Få till antalet men väldigt duktiga.

ps. Vi ogillar inte bröllopsfotografer, vi vill bara kunna hitta till alla andra fotografer också. ????

Ska vi också jobba tillsammans?

Låt oss boka ett möte!

Christian Gård

Eller skriv ett meddelande